Районна газета

ВИСТАВКОВО-ТОРГІВЕЛЬНИЙ КОНКУРС ПРОДУКТІВ БДЖІЛЬНИЦТВА

7 липня 2018 року в селищі міського типу Недригайлів на культурно-спортивному комплексі відбудеться традиційне свято Купала. Одним із пунктів у програмі свята Купала буде організовано виставково-торгівельний конкурс продуктів бджільництва

Родзинкою виставки є проведення конкурсу «Оригінальність представлення».

Голова оргкомітету виставки-продажу запрошує пасічників Недригайлівського  та сусідніх районів прийняти активну участь в конкурсі , а всіх бажаючих відвідати даний захід та взяти активну участь в дегустації продуктів бджільництва та напоїв. При цьому об’єктивно оцінити наданий продукт чи напій, а при можливості закупити їх.

Виставка продаж відкривається о 16.00 годині (майданчик для гри   в городки при вході на стадіон). Підсумки конкурсу підводяться о 18.00 годині.

Бажаючим пасічникам прохання повідомити голову оргкомітету про свою участь в конкурсі до 01 липня 2018 року .

Контактні телефони : 05455  5-23-76,   050 9776658 (голова оргкомітету)

ПОЛОЖЕННЯ

про організацію виставково-торгівельного конкурсу

продуктів бджільництва

1. Мета

Метою виставки –продажу продуктів бджільництва є демонстрація, дегустація та продаж продуктів бджільництва кращими пасічниками сільських та селищних рад району, вшанування професії пасічника та шанування любителів меду.

2. Оргкомітет виставки – продажу та конкурсу

2.1. Організує, проводить, підводить підсумки конкурсу організаційний комітет конкурсу до складу якого входить сім осіб.

2.2. Очолює оргкомітет виставки – продажу голова.

2.3. Призначає організаційний комітет виставки-продажу оргкомітет свята Купала.

3. Порядок організації та проведення виставки-продажу та конкурсу

3.1. У виставці-продажу приймають участь представники від сільських і селищних рад, але не більше двох учасників.

3.2. Заявки на участь у виставці-продажу приймає оргкомітет до початку свята на території виставково-дегустаційно-торгової площадки.

3.3. Продукти бджільництва (мед, перга, прополіс, маточкине молоко, напої), що виставляються на виставці-продажу, повинні бути естетично оформлені, з дотриманням умов гігієни.

3.4. Кожен з учасників виставки-продажу надає безкоштовно для проби і дегустації (зі свого столика) учасникам свята мед в кількості ане менше одного літра, а інші продукти бджільництва (пергу, прополіс, кондитерські вироби) на свій розсуд.

3.5. Учасники конкурсу «Найкращий  напій із продуктів бджільництва» при реєстрації в заяві на участь в конкурсі вказувати назву свого напою та надають для дегустації любителям не менше 2 літра напою.

3.6. Заохочувальний приз виставково-торгівельного конкурсу на «Оригінальність представлення»  одержить учасник конкурсу, що представить найоригінальніше оформлення експозиції і одержить найбільше балів по спеціальних талонах при підрахунку голосів комісією виставки.

3.7. Виставлена продукція, її якість, маркування (етикетки), експозиція, люб’язність і щедрість господаря враховується любителями меду і напоїв при визначенні кращих.

3.8. Претенденту, продукція якого прийнята для участі у конкурсі, видається посвідчення за підписом голови оргкомітету конкурсу із зазначенням прізвища конкурсанта та присвоєння йому номера у списку конкурсантів.

3.9. Кожному дегустатору при вході на виставково-дегустаційно-торгову площадку оргкомітетом видається спеціальний талон, який він має надіти на цвях на дощечці з номером учасника виставки-продажу, визначивши його мед і експозицію найкращими.

3.9.1. Бажаючі прийняти участь в дегустації «Оригінальність представлення» одержують спеціальний талон, яким голосують шляхом надівання на дощечку з номером учасника виставки-продажу, напій якого на їх думку найсмачніший.

3.9.2. З етичних міркувань, забезпечуючи індивідуальність та анонімність оцінки, дощечка з цвяхами позначеними відповідними номерами пасічників буде розміщена на столі оргкомітету виставки-продажу.

3.10. Продукти бджільництва для дегустації і продажу виставляються на виставково-дегустаційно-торговій площадці на спеціально підготовлених столах розміщених по центральному входу за місточком зліва на площадці для гри в городки.

3.11. З умов гігієни мед дегустаторам подаватиметься у маленьких вафельних кришечках, а напої в маленьких одноразових стаканчиках, якими власників меду і напоїв забезпечить оргкомітет,

3.12. Виставка-продаж відкривається о 16 годині і продовжується до 17.45 год. Підсумки конкурсу підводяться до 18.00 години. Учасники виставки-продажу зможуть продовжити торгівлю до більш пізнього часу.

3.13. Максимальна ціна меду рекомендована оргкомітетом 100 грн. за 1 літр. Господар на свій розсуд може встановлювати іншу ціну.

3.14. Забезпечують дотримання порядку при проведенні конкурсу працівники поліції.

4. Критерії і способи визначення переможців

4.1. Зразки продуктів бджільництва оцінюють виключно громадяни-дегустатори за трьома критеріями:

- смак;

- консистенція (вологість), колір, походження;

- зовнішній вигляд, упаковка, оригінальність експозиції, люб’язність і щедрість господаря.

4.2. Переможцем конкурсу визначається учасник, який отримав найбільшу кількість спеціальних талонів. За умови рівності талонів перемога присуджується конкурсанту за рішенням оргкомітету.

4.3. Визначається одне друге місце та третє місце.

4.3.1.  Окремо визначається переможець конкурсу за «Найкращий напій із продуктів бджільництва».

4.3.2. Підсумки конкурсу підводить оргкомітет після завершення конкурсу о 18.00 годині. Голова оргкомітету виставки з трибуни свята оголошує і нагороджує переможців конкурсу з врученням призів.

 

Управління розвитку розвитку

 сільських територій РДА